Racije u zagrebačkim lokalima, pronađen jedan zaraženi

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u saradnji sa Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područne kancelarije civilne zaštite Zagreb, sproveli su iza ponoći racije u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, na Donjim Sveticama u Zagrebu, saopštila je danas policija.

Policijski upad u dva kafića uslijedio je nakon što je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović sinoć najavio strože kontrole.

Tokom sprovođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimisano i provjereno ukupno 239 osoba, saopštila je policija.

U ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama legitimisana je ukupno 61 osoba, od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena, a od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaka između stolica kao i prekoračenja radnog vremena.

Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je legitimisala ukupno 178 osoba.

Od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena, pronađen je i jedan zaraženi muškarac, koji se nalazio u tom objektu uprkos izrječenoj mjeri “COVID – LIJEČENJE U KUĆI”.

Od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti, u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaku između gostiju i prekoračenju radnog vremena.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79