Radikalni SDA fanatik napao novinarku Face TV: “Nadam se da će Tužilaštvo stati u kraj botovima”

Nakon što je Fatima u Centralnom dnevniku FACE TV-a u rubrici “Centralno grijanje” objavila karikaturu facebook stranice DNEVNA DOZA BAKIRA koja redovno objavljuje karikature vezane za SDA uslijedio je brutalni napad SDA bota Jasmina Mulahusića.

Šehović je objavila karikaturu Milorada Dodika sa turbanom pored Reisa Kavazovića te rekla kako je Dodik ušao u SDA ne spominjući Islamsku zajednicu ili Islam. Isti naslov je bio i na stranici Dnevna doza Bakira. Na tu objavu Mulahusić je iskontruisao facebook objavu putem koje stavlja metu na čelo producentici FACE TV-a.

Konstrukcija da je Šehovićka spomenula Islamsku zajednicu i Reisa je apsulutna laž, a i sama karikatura nije djelo FACE TV-a. Količina mržnje prema FACE TV-u i Senadu Hadžifejzoviću koja dolazi od strane SDA i njihovih botova prelazi granice normalnog te pozivamo nadležene sigurnosne organe da hitno pokrenu međunarodnu potjernicu za hapšenje Mulahusića zbog ugrožavanja sigurnosti novinara.

Mulahusiću i SDA je Face televizija je trn u oku a vlasnik FACE TV Senad Hadžifejzović je od jednog heroja postao izdajnik jer se usudio da priča i objavljuje protiv SDA piše BiHnews

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Fatimu Šehović za svoj komentar.

“Rubrika Centralno grijanje u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem pokazuje koliko je predizborna kampanja prljava, otkrivali smo predizborne malverzacije, ali i sve ono na šta su kandidati spremni za fotelju i lični interes. U toj rubrici smo imali i blok satiričnog sadržaja s društvenih mreža. Nismo štedili nikoga, a kandidati, stranke nisu birali sredstva za brojne napade na one koji govore istinu i objektivno izvještavaju.

Godinama su FACE televizija i Senad Hadžifejzović meta stranačkih botova, onih koji su plaćeni da prijete i pozivaju na javni linč, ubistvo… Zašto? Zato što govori istinu, zato što ga niko nikada nije mogao kupiti ni na koji način, zato što im nije odgovarala jedna jedina istina! Ne bih mnogo davala na značaju tim botovima koji su objavili moju fotografiju i pozvali na javni linč prvenstveno mene kao žene, a potom i kao novinarke. Doživjela sam brojne neugodnosti i vulgarnosti od autora objave i njegovih sljedbenika, što u komentarima, što u privatnim porukama na Facebooku, gdje su me na najgori mogući način ponižavali, ponavljam, kao ženu, ali i kao novinarku. Dio zbog kojeg sam pretrpjela napad i poziv na javni linč je objava fotografije koja je preuzeta s društvenih mreža, gdje niti u jednom trenutku nisam spomenula Islamsku zajednicu, kao ni reisa.

Mogu samo reći da se nadam da će Tužilaštvo kao i Međunarodna zajednica konačno stati ukraj botovima koji svakodnevno ugrožavaju rad novinara i stavljaju metu na čelo pojedincima. A mi stati nećemo, istina do kraja!” – izjavila je Fatima Šehović za portal Crna-Hronika.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79