Radimo 20 godina na ovome, a sad smo sve izgubili: Voda potopila kompleks za terapijsko jahanje u Sisku

Savski nasip u Sisku je popustio i voda je potopila kompleks Udruženja za terapijsko i rekreaciono jahanje.

Moramo spasiti konje. Potopljeni su nam svi dokumenti i sve što imamo. Radimo 20 godina na izgradnji ovog udruženja, a sad smo sve izgubili, rekla je sekretar Udruženja “Kas” Anita Trstenjak.

Zoran Đuroković iz “Hrvatskih voda” rekao je da je u Sisku popustilo šest boks-barijera i da je isprano osnovno tlo, za koje su, kako je dodao, znali da nije dobro.

On je pojasnio da se zbog ogromne količine kiše nije stigla izvršiti stabilizacija, koja je bila predviđena u projektu sanacije, prenose hrvatski mediji.

Đuroković je potvrdio je da se radi o dijelu nasipa oštećenom u zemljotresu koji je pogodio Baniju.

– Stotinu pripadnika Hrvatske vojske upućeno je na lokaciju zajedno sa snagama “Hrvatskih voda” i vjerujem da će u relativno kratkom roku sanirati oštećenje u tom dijelu nasipa – rekao je Đuroković novinarima u Karlovcu.

On je istakao da se moraju fokusirati na petrinjske nasipe, gdje su bile pukotine usljed zemotresa i gdje je najviše vremena potrošeno da bi se izvršila njihova stabilizacija kako bi naredni dan-dva spremno dočekali veliki vodeni talas rijeke Kupe.

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je jutros u Karlovac, za koji je rekao da je odbranjen, pogotovo dijelovi koji su ranije bili u najgoroj situaciji.

– Možemo reći da je situacija u ovom trenutku pod kontrolom. Pratimo situaciju u drugim županijama, posebno Sisačko-moslavačkoj – rekao je Plenković i dodao da je u ovom trenutku u Kostajnici složena situacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79