Radinković progovorio o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Đurović

Nenad Radinković iz Banjaluke, koji je u novembru 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Nikola Đurović, najavio je da će uskoro otkriti pravu istinu o tome šta se desilo kobne noći 21. avgusta 2011. godine na semaforu prema Rakovačkim Barama.

Otac pokojnog Nikole Đurovića od početka je tvrdio da Radinković nije skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov sin, već da su krivci visoki funkcioneri RS zbog kojih je čitav slučaj zataškan.

Nenad Radinković osuđen na četiri godine zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Nikola Đurović, odlučio je da progovori i kaže šta se zaista desilo kobne noći 21. avgusta 2011. godine na raskrsnici na Rakovačkim barama.

BN televizija je u posjedu snimka u kojem Radinković tvrdi da je nad njim provođena strahovita tortura, kada je nakon hapšenja u Briselu u junu 2018. po potjernici iz Republike Srpske, deportovan u BiH i smješten u KPZ Kula u Istočnom Sarajevu. Tvrdi da je platio policajcu da bi snimio video kojim je pokušao da se zaštiti, jer je strahovao za vlastiti život.

‘’Zovem se Radinković Nenad. Rođen sam 06.07. 1988. godine u Banjaluci. Poznat javnosti po saobraćajci u Rakovačkim barama u kojoj je poginuo Nikola Đurović. Ovom prilikom želim da izrazim saučešće porodici Đurovići i da konačno saznaju šta se desilo te kobne noći i da javnost sazna šta se stvarno desilo. Ovim putem se zahvaljujem i policajcu koji mi je omogućio da snimim ovo’’ – kaže Nenad Radinković u video snimku koji je u posjedu BN TV.

Dok je boravio u pritvoru u Kuli, Radinkoviću je stalno prijećeno. Kada je zatražio pogodnosti, da mu omoguće da vidi suprugu i sina, bio je brutalno pretučen. Tvrdi da su to uradili policajci maskirani fantomkama.

‘’Stekao sam uslov za pogodnosti koje sam tražio da vidim sina, a zauzvrat sam dobio ovo’’ – kaže Radinković pokazujući batine, podlive i ogrebotine po tijelu.

Nenad Radinković je iz Kule prebačen u KPZ Foča, odakle je, kako tvrdi, tražio da zatvorsku kaznu izdržava u Srbiji, budući da ima dvojno državljanstvo. U zatvor u Sombor je prebačen 17. septembra 2020. gdje je nastavio izdržavanje kazne od 37 mjeseci.

Nenad Radinković je pušten 13. jula ove godine uz uslovnu kaznu od 11 mjeseci. Iz Pariza, gdje se trenutno nalazi, poručuje da je sada, nakon odslužene kazne, spreman da saopšti pravu istinu o saobraćajnoj nesreći iz 2011. godine, u kojoj je smrtno stradao Nikola Đurović.

Darko Đurović otac nastradalog Nikole Đurovića za BN TV kaže da će istina uskoro izaći na vidjelo. Deset godina je prikupljao dokaze koji tvrde ukazuju da je Nenad Radinković podmetnut kao vozač Audija, a da su krivci za saobraćajnu nesreću bili tadašnji visoki funkcioneri Republike Srpske.

”Na samom početku sam tvrdio da se ta saobraćajka nije desila na način kako su oni prikazali, nego da je to bilo na sasvim drugi način i da su sasvim drugi ljudi učestvovali u toj nesreći. Ja mislim da je konačno vrijeme da se ta istina sazna i izađe na vidjelo’’ – kaže za BN TV Darko Đurović, otac nastradalog Nikole Đurovića.

Radinković je u novembru 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Nikola Đurović. Nakon presude je pobjegao iz BiH, a 2018. godine je uhapšen u Briselu po Interpolovoj potjernici.

U medijima se spekulisalo da je vozač audija koji je udario u vozilo pokojnog Nikole Đurovića bio Miloš Čubrilović, lični vozač i pratilac Milorada Dodika, a da je treći učesnik u nesreći bio tadašnji ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo sa svojim privatnim mercedesom piše BN.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79