Radnice kladionica najavljuju proteste: “Sve mi hranimo porodice od ovih plaća”

Nezadovoljne radnice kladionica svoja prava potražit će na ulicama. Žele sačuvati svoja radna mjesta a povod za mirni protest je odluka Vlade ZDK o zatvaranju kladionica.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kad poslovođa razgovara sa radnicama kladionica: “Da ste bile pametne radile bi ko zna gdje” (VIDEO)

“Ovim putem Vam se obraćam u svoje ime i ime svojih kolegica firme Sportplus kladionica.

Naše obraćanje se odnosi na nepravilnosti i na nekorektne odluke što se tiče zatvaranja kladionica u Ze-Do Kantonu. Sve mi hranimo porodice od ovih plaća, plaćamo kredite, stanarine i dosta toga. Mislimo da ste nas osudili na propas nekorektno.

Do sada smo šutile i pristajale na vaše odluke.

Od sada tražimo svoja prava koja ste nam uskratili da bi zajedno sa svojom pordicom imale koliko toliko normalna život. Ako mogu tržni centri biti krcati također i ugostiteljski objekti zar je problem što kod nas klijenti ulaze u objekat? Uz to držale smo se svih propisa.

U našem kantonu radi sve osim naše djelatnosti što je za nas neprihvatljivo.

“Ovim putem mi radnice sportskih kladionica se obraćamo Vladi. Gospodo, zato ste gluhi i čoravi na naš vapaj i obraćanje da nađemo rješenje za problem koji ste nam nametnuli. Prinuđene smo na ovaj način, prije nego što započnemo proteste da vam se obratimo.

Zašto nam niste osigurali makar minimalna sredstava da preživimo dok smo u zabrani?  Zašto nam uzimate pošteno zarađen kruh? Ne damo svoj posao, ne damo svoje firme koje godinama redovno nam uplaćuju doprinise, koji redovno plaću nam daju i što najbitnije redovno porez plaćaju!!! Upozoreni ste! Dosta je bilo, dižemo glas svih radnica!” – izjavile su radnice za portal Crna-Hronika.

Ovim putem Vas upozoravamo na sljedeće korake tj organizovanje mirnih protesta.

“Potpisuj ili noga”: Radnice u kladionicama pod pritiskom da potpišu raskid ugovora

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79