Radnici Aluminija blokirali cestu i traže da im se obrate hrvatski predstavnici

Radnici Aluminija blokirali su magistralnu cestu M-17 južno od Mostara, uslijed čega su se stvorile kilometarske kolone na toj cesti.

Na blokadu radnici su se odlučili nakon što su u ponedjeljak propali pregovori Vlade FBiH i švicarskog konzorcija Glencora o preuzimanju mostarskog Aluminija.

Više od 200 radnika “Aluminija” blokiralo M-17

Radnici traže da im se obrate hrvatski predstavnici iz kantonalne i federalne vlasti. Ako do toga ne dođe, najavili su kako će se proteste preseliti u sam grad Mostar.

Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 miliona maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79