Radnici Aluminija pred centralom HDZ-a, Čović otišao u preduzeće

Nezadovoljni radnici traže odgovore od “stožerne stranke”

Radnici mostarskog Aluminija oko 11.30 sati okupili su se ispred sjedišta HDZ-a BiH u Mostaru, iako je čelnik te stranke Dragan Čović otišao u prostorije Uprave Aluminija.

Kako se doznaje na mjestu događaja, predsjednik HDZ BiH Čović već je napustio centralu stranke i otišao na sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija, koji je najavljen za 12 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija.

“Po dogovoru je bilo da je sastanak u 12 ovdje. Da bi došlo do promjene dogovora, moraju učestvovati obje strane”, rekao je Pero Bebek, predsjednik Skupštine sindikata Aluminija komentirajući činjenicu da je lider HDZ-a otišao u sjedište firme.

Romeo Biokšić iz Nezavisnog sindikata uposlenika Aluminija kaže kako su ih zvali na sastanak u krug tvornice, ali da oni to ne žele.

“Pozvani su i od uprave rekli smo da nećemo dolje nego ovdje. Od toga nećemo odustati. Želimo da s predstavnicima sindikata održi sastanak kako je dogovoreno. Nemam riječi za njegovo (Čovićevo, op.a.) ponašanje. Žalosno”, rekao je Biokšić.

Jake policijske snage osiguravaju centralu HDZ-a (FOTO bljesak.info)

“Šta nam rade naši? Gdje je Čović? Sram ga bilo, ostavio je na cjedilu hrvatski narod. Svi su krivi. Ovo je sramota šta nam rade”, rekao je za Bljesak.info radnik koji je 39 godina radio u mostarskoj tvornici.

Ispred centrale HDZ-a opsadno je stanje, jake policijske snage formirale su kordon između zgrade u kojoj je smješteno sjedište HDZ-a i okupljenih radnika Aluminija i građani koji ima pružaju podršku. Ispred centrale HDZ-a zapaljene su i svijeće prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79