Radnici “Aluminija” s papirima u rukama: U BiH nema budućnosti, svi ćemo vani

Radnici “Aluminija”, njih 500, koji su proglašeni tehnološkim viškom danas su s otkazima u rukama izlazili iz Upravne zgrade preduzeća u kojem su mnogi od njih proveli cijeli radni staž. poput Mire Zelenike. Do penzije su mu, rekao nam je, ostale još dvije godine.

Praktično, kao i većina njih, sam je sebi potpisao otkaz da bi dobio otpremninu od 8.500 maraka.

– Nažalost, niko nije očekivao da će doći do ovakve situacije, ovo obeštećenje u vidu otpremnine, kako god štedio, može trajati maksimalno tri mjeseca, jer svi mi imamo neke dugove i „rupe“ koje treba pokriti. Sve mlađe kolege s kojima sam pričao ovdje ne vide nikakvu budućnost i svi će, izgleda, ići van BiH, a što se tiče kineskih investitora, da vam budem iskren, mislim da je to još mjesec, dva zavlačenja i onda će svemu doći kraj – rekao nam je Zelenika.

Saša Sudar će, definitivno, napustiti BiH, jer, kako nam je rekao, ovdje ne vidi nikakvu budućnost.

– Evo, raskinuo sam ugovor o radu s Aluminijskim kombinatom nakon 21 godine radnog staža. Direktor je obećao da ćemo tri dana nakon ovog potpisa dobiti otpremninu –kazao je Sudar za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79