Radnici Binasa i danas ušli u zgradu uprave, ali direktor nije došao na posao

Radnici Binasa i jutros su štrajkovali ispred zgrade uprave gdje su tražili ostavke direktora i drugih nadležnih, ali niko im se nije obratio.

Jedan od radnika Binasa Bakir Morić nam je kazao da je danas istekao rok za ispunjenje četiri zahtjeva radnika, da su htjeli razgovarati s direktorom Enesom Memićem, ali da ni danas to nisu uspjeli.

“Danas smo se ponovo okupili, došli do kancelarije i tražili da razgovaramo s predstavnicima uprave, ali nismo imali odgovor s druge strane. Naši zahtjevi su isti, a to je uplata plata, PIO/MIO obaveza, toplih obroka i smjena direktora i nadzornog odbora koji već mjesecima nije ugovorio nijedan posao da radimo”, kazao nam je Morić.

Finansijska direktorica Binasa danas je pokušala stupiti u kontakt i s predsjednikom Nadzornog odbora Binasa koji prima, kako su nam radnici kazali, 800 KM naknade kako bi štitio interese radnika i firmu, ali da ni on nije odgovorio na njihove pozive.
“Mi čekamo odluku suda da stupimo u generalni štrajk”, dodao je naš sagovornik.

Radnici su nakon neuspjelog pokušaja izašli iz kruga firme gdje čekaju mogući dolazak direktora ili predsjednika Nadzornog odbora s kojim bismo razgovarali s obzirom da njihove probleme, kako kažu, očigledno niko ne želi čuti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79