Radnici blokirali magistralni put M-17!

Oko 60 radnika Hotela “Ero” blokirali su na 10-ak minuta magistralni put M-17 kod Mostara, upozoravajući Vladu Federacije BiH da se konačno riješi pitanje višegodišnjih neuplaćenih doprinosa, te nemogućnost penzionisanja i korištenja prava iz zdravstvenog osiguranja, piše BHRT.

Blokada je bila nenajavljena policiji, a predstavnici radnika su rekli da će nastaviti, kako su se izrazili, sa ovakvim spontanim okupljanjima radi upozorenja nadležnim vlastima.

Pripadnici policije došli su na mjesto događaja kada su radnici mostarskog Hotela “Ero” već bili obustavili blokadu magistralnog puta,

Ovi radnici traže uplatu doprinosa za posljednje četiri godine, zbog čega mnogi od njih ne mogu otići u zasluženu penziju, niti se mogu liječiti.

Poručuju da će nastaviti sa blokadama i protestnim okupljanjima dok se nadležni u Vladi Federaciji BiH ne očituju na koji način misle riješiti problem obespravljenih radnika mostarskog Hotela “Ero”.

Podsjećamo, radnici su se okupili na protestu i prije dvadesetak dana, ali pred zgradom institucija Federacije BiH u Mostaru i to u vrijeme održavanja sjednice Vlade FBiH u toj zgradi.

CrnaHronika/BHRT