Radnici tražio da se skine i oteo joj 8.400 KM

Maloljetni F. Ž. (17) iz Banje Luke, koji je uhapšen u subotu navečer nakon pljačke marketa „As“ u naselju Starčevica, saznajemo da je tokom saslušanja u policiji priznao da je odgovoran za još najmanje šest pljački.

Sudeći prema načinu na koji su pljačke izvršene, ovaj maloljetnik bi se mogao svrstati među najokrutnije razbojnike koje je Banja Luka imala. To potvrđuje i pljačka marketa „As“, gdje je radnici prišao sleđa i pod vrat joj stavio oštricu noža tražeći novac.

– Kada mu je prestravljena žena rekla da je njena kasa već ispražnjena, razbojnik se okrenuo prema drugoj radnici i, prijeteći da će joj zaklati kolegicu, od nje zatražio da isprazni svoju kasu, što je ona i učinila – kaže izvor blizak istrazi.

Razbojnik je ukrao 8.400 KM i krenuo da bježi, ali ga je sreća izdala jer se na izlazu iz marketa sudario s policajcem, koji nije bio na dužnosti.

Policajac je krenuo za njim, a kako se radi o džudo majstoru, razbojnika je lako uspio savladati. Tada mu je u pomoć pritekao još jedan policajac i zadržali su pljačkaša do dolaska patrole. Pri hapšenju kod maloljetnika je pronađen ukradeni novac, kao i nož kojim je prijetio radnici.

Po okrutnosti pljački, za koje je F. Ž. osumnjičen, izdvaja se i ona u kladionici u naselju Lazarevu 25. novembra ove godine. Prijeteći pištoljem, razbojnik je tada ukrao 3.600 KM. Radnicu je potom otjerao u toalet i pod prijetnjom da će pucati natjerao je da se skine gola, a onda ju je dodirivao po grudima. Djevojka je pretrpjela veliki šok, zbog čega joj je ukazana ljekarska pomoć, a od straha se još nije oporavila.

Odnio 5.000 KM iz pošte

Uhapšeni maloljetnik osumnjičen je i za pljačku pošte u Vrbanji 12. januara kada je ukradeno oko 5.000 KM. Tereti se i za ovogodišnje pljačke u „Bet live“ kladionici 5. februara, „Williams“ kladionici 10. avgusta i 9. decembra u Trnu, kada je ukradeno 840 KM.

Maloljetnik je, kako saznajemo, priznao i pljačku prodavnice “Valentino” 3. aprila prošle godine, kada je ukradeno 1.800 KM. U marketu je radila trudnica koja je nedugo nakon toga imala spontani pobačaj. Vjeruje se da je pobačaj bio posljedica pretrpljenog stresa i straha, ali se to nikada nije moglo dovesti u vezu s pljačkom i razbojnikom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79