Radnici ringišpila bludničili nad djevojčicom

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Elmedina Talića i Adnana Hasanovića iz Zavidovića na po osam godina iza rešetaka zbog obljube djeteta mlađeg od 15 godina.

Odbijene su žalbe njihovih branilaca i presuda Okružnog suda u Doboju potvrđena je u Vrhovnom sudu.

Vijeće Vrhovnog suda prihvatilo je u ovom predmetu žalbu odbrane Mirze Marušića, koji je istom presudom u Doboju, također, osuđen na osam godina iza rešetaka. Postupak protiv njega je vraćen Sudu u Doboju na ponovno suđenje.

U presudi se navodi da su u avgustu 2017. godine, u večernjim satima, na području Doboja imali se*ksualni odnos s djevojčicom od 13 godina. Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Doboj, djelo su počinili u međusobnom dogovoru i bili su svjesni godišta oštećene.

Neposredno nakon njihovog privođenja u aprilu 2018., objavljeno je da se sve desilo tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili na ringišpilu. Prodavali su karte za vožnju i tako su upoznali djevojčicu.

Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica, navodno, posumnjala da je trudna te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a nakon toga je pokrenuta istraga, koja je rezultirala lišavanjem slobode osumnjičenih te kasnijim pravosudnim postupkom.

Prijava je podnesena i protiv I. B. iz Zavidovića, koji nije bio dostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inozemstvu prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79