Radnici Tehničkog remontnog zavoda Hadžići nisu ozbiljno shvaćeni: Štrajkom traže neisplaćene plate

Oko 50 radnika Tehničkog remontnog zavoda Hadžići danas su stupili u generalni štrajk. Razlog je osam neisplaćenih plaća iz 2016. godine i četiri iz ove godine.

Vahid Šabanović, Zijad Proha, Esnef Beganović, Nazif Elezović, Mehmed Kovačević, Amir Bajrić i ostali radnici Zavoda ističu da su prethodno imali dva štrajka upozorenja koji, koji, kako kažu, nisu ozbiljno shvaćeni.

– Obećano nam je da će nakon prodaje hala u krugu preduzeća biti isplaćena sva potraživanja, ali do toga nije došlo, kažu radnici koji su mnogo kritike uputili i na račun Zijada Fazlagića, bivšeg direktora Zavoda. Još iz 2016. godine nije im ispaćeno čak osam plaća – kažu radnici.

Direktor Meho Rekić bio je odsutan, ali smo sve odgovore dobili u upravi preduzeća.

– Zahtjevi radnika su opravdani i mi ih podržavamo. Osam plata iz 2016. godine su na sudu, i biti će dio sudskog rješenja. Što se tiče plata iz ove godine dvije su isplaćene, a druge dvije također će se uskoro isplatiti. Uprava je našla rješenje za nastale teškoće i one će biti prevaziđene. Prema mišljenju Komisije za vrijednosne papire, sadašnji Nadzorni odbor nije legitiman, pa se mora održati nova Skupština preduzeća da bi se potvrdila njegova legitimnost. Skupština će se uskoro održati i potvrditi imenovanje sadašnjeg nadzornog odbora, na čiji izbor se niko nije žalio. Uprava je sa kupcima pripremila nove ugovore za narednih 12 mjeseci, tako da će sve sadašnje poteškoće biti prevaziđene – kazali su nam iz Uprave preduzeća TRZ Hadžići, piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79