Radnici Ski centra Bjelašnica-Igman su sastanak, kako se navodi u dokumentu koji je dostavljen direktoru KJKP ZOI’84 Kenanu Magodi, održali zbog nezadovoljstva stanjem u firmi i odnosom direktora i rukovodstva prema radnicima.

S tim u vezi su uputili niz zahtjeva, poput isplate plaća i doprinosa za mjesec april, te isplatu zaostalih dugovanja prema radnicima za koje je, kako se navodi u dopisu koji je u posjedu Faktora, Kanton Sarajevo (KS) obećao novac još u 2019. godini, a direktor je obećao da će biti isplaćeno do 1. maja 2020. godine.

– Zahtjevamo provedbu sistematizacije radnih mjesta i povećanje koeficijenta koje je direktor obećao da će biti provedeno do 1. februara 2020. godine – navodi se u upućenim zahtjevima.

Također zahtjevaju poništavanje svih štetnih ugovora po KJP ZOI’84 koje je direktor Magoda, kako navode, samovoljno sklopio pod sumnjivim okolnostima, a u tom kontekstu ističu i davanje u zakup ugostiteljskog objekta Benetton na Bjelašnici.

Ističu da je sve navedeno direktor Magoda lično obećao radnicima i to u istim vremenskim okvirima koji su navedeni.

– Zahtjevamo od direktora da ovo gore navedeno ispoštuje. U suprotnom tražimo ostavku direktora ako nije u stanju ispuniti vlastita obećanja – navodi se u dopisu.

Radnici upozoravaju kako im je “dosta lažnih obećanja”, te da od takvih obećanja ne mogu živjeti, prenosi Faktor.

– Direktore, ako kao menadžer nisi sposoban voditi firmu u pravom smjeru, onda nas napusti i oslobodi ovog jada, ako ništa zbog naših porodica – zaključuje se u dopisu radnika.