Radnik konačno otkrio misteriju manjka: Maloljetnik potkradao vozača autobusa

Nenad Miljević, dugogodišnji vozač autobusa u preduzeću “Rale turs”, godinama je bio u manjku, zbog čega je sumnjao na ispravnost kase, pa i da sam pogrešno vraća kusur putnicima, sve dok u subotu nije upućen na vanrednu vožnju i u vozilu na mjestu gdje ga inače parkira zatekao svježe stope.

Dok je parkirao autobus u dvorištu svoje kuće, iz pazara mu je često nestajalo 10-15 KM, ali nikada, kako tvrdi, nije sumnjao u krađu. Ali, kada je vidio mokre svježe tragove u autobusu, slučaj je odmah prijavio policiji.

Miljević je ispričao za “Nezavisne” da nikada nije sumnjao da ga neko potkrada dok autobus od 16.30 do 18.10, između vožnji, parkira u dvorištu kuće, a posebno ne njegov maloljetni putnik, koji svaki dan putuje s njim u školu.

Kako ističe, policajac se u ponedjeljak u vrijeme kada je autobus bio parkiran sakrio iza sjedišta i na licu mjesta uhvatio maloljetnika iz Potkozarja, koji se bio uhvatio za torbicu s pazarom.

“Nikada ne bih posumnjao na to, jer autobus ostavim ispred svoje kuće. Čuo sam da je maloljetnik priznao da me često pomalo potkradao, ali i da je isto radio i drugim ljudima i uzimao im neku manju sumu novca”, priča vozač.

Drago mu je, kako kaže, što se konačno rasvijetlila misterija njegovog skoro svakodnevnog manjka.

“To sigurno traje tri-četiri godine. Uvijek mi je nedostajalo sitno para iz pazara oko desetak maraka. Žalio sam se i kolegama, sumnjao da mi kasa nije dobra, pa pitao ostale kolege vozače da li oni imaju takav problem. Počeo sam da sumnjam da ja pogrešno vraćam kusur, ali svaki put ja taj manjak nadomirim iz svog džepa”, priča vozač.

Ističe da mjesečno bude u minusu i po 200 KM, a za sve ove godine ta cifra je premašila i 5.000 KM.

Kako su nam potvrdili iz Policijske uprave Banjaluka, Policijskoj stanici Potkozarje prijavljeno je da je nepoznato lice otuđilo torbicu s novcem iz autobusa koji je bio parkiran u dvorištu porodišne kuće, a policija je zahvaljujući istražnim mjerama identifikovala maloljetnika (17) kod koga je i pronađena torba s novcem.

“O svemu su upoznati organi, shodno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, kao i tužilac za maloljetnike OJT Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela krađa kao i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj”, naveli su iz policije.

 

Nekretnine pokojnika prisvajala sebi, srodnicima, poznanicima…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments