Radniku naredili da legne na pod, pa za tri minute ‘počistili’ prodavnicu

Radniku naredili da legne na pod, pa za tri minute ‘počistili’ prodavnicu


Pretpostavka je da će policija nakon pregleda nadzornih kamera utvrditi ko su pljačkaši i kojim vozilom su pobjegli.

Dvije za sada nepoznate osobe u utorak navečer upale su i opljačkale prodavnicu Genelec d.o.o. Tuzla, podružnica Sarajevo, koja se nalazi u tržnom centru Mercator u Ložioničkoj ulici u Novom Sarajevu.

Prema saopštenju MUP-a KS-a, Policijskoj upravi u Novom Sarajevu 26. marta je prijavljeno da su u Ulici ložionička dva nepoznata lica počinila krivično djelo razbojništva nad uposlenikom u poslovnim prostorijama firme Genelec d.o.o. Tuzla, podružnica Sarajevo. Tom prilikom maskirani razbojnici su uz prijetnju pištoljem, ukrali dnevni pazar, više mobilnih uređaja i prenosnih računara raznih proizvođača, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

Iz firme Genelec jučer nisu željeli komentarisati ovaj događaj, pravdajući se da bi to uticalo na policijsku istragu. Nezvanično se moglo saznati da su razbojnici upali u prodavnicu pred kraj radnog vremena i naredili radniku da legne na pod, a potom uzeli dnevni pazar, nekoliko mobitela i laptopa. Cijela pljačka trajala je dvije-tri minute, nakon čega su razbojnici istrčali napolje, gdje ih je čekao treći član ekipe u vozilu kojim su pobjegli. Pretpostavka je da će policija nakon pregleda nadzornih kamera utvrditi ko su pljačkaši i kojim vozilom su pobjegli.

Zasad nije poznato da li ovaj tržni centar ima zaštitarsku službu, te ako ima, da li je na vrijeme obaviještena o pljački prenosi Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija