Radojičić: Policija da istraži ko je širio lažne informacije o neispravnosti vode

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da higijensko-bakteriološko stanje vode u ovom gradu nijednog momenta nije bilo dovedeno u pitanje, nije bilo zagađenja niti promjene propisanih parametara, te da je posao za policiju da istraži ko je puštao lažne informacije na društvenim mrežama o neispravnosti vode koje su izazvale paniku među građanima.

“Prvo i osnovno, ne treba širiti paniku. Drugo, mislim da ovdje stvarno ima posla za policiju da istražuje ko je u utorak, 28. maja, puštao lažne informacije o vodi. Definitivno je barem jedna lažna generisana poruka kružila među građanima i pravila paniku”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci, prenose Nezavisne.

On je rekao da je Grad možda jedino kriv “što se nije sa dezinformacijama borio specijalnim ratom kako je vođen”.

Govoreći o zagađenju u Poslovnoj zoni “Incel”, Radojičić je rekao da inspekcija radi svoj posao od požara koji se dogodio 9. marta, kada je Gradu situacija postala poznata i kada je identifikovan problem.

Radojičić je istakao da zna da je stanovništvo zainteresovano o ovom slučaju, ali da se “neke stvari ne mogu raditi onlajn”.

“Inspekcija kontroliše subjekat, šalje zemljište na analizu, čekaju se rezultati, neke stvari se ne mogu onlajn raditi”, naveo je on.

On je istakao da je izvršena specijalna akcija i da će biti utvrđeno ko je među građanima bespotrebno širio paniku.

U Poslovnoj zoni “Incel” 9. marta je izbio požar kada je planulo otrovno ulje piralen koje je, tvrde stručnjaci, nerazgradivo i štetno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79