Radončić: Bog me poslao! Nisam homoseksualac! Bez Bismile me u zatvor poslali!

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je sinoć u emisiji Centralni dnevnik Face TV-a da će ova stranka samostalno izaći na lokalne izbore.

– Imamo mi ponuda, ali idemo solo. Prošle izbore, kada su me vodili s lisicama na rukama, osvojili smo 170 općinskih mandata, možete misliti koliko će SBB biti sada jak. Mislim da će sve velike stranke ići samostalno na izbore – rekao je Radončić.
Zajednička lista

On je pojasnio da je SBB dovoljno veliki politički projekt koji može i treba ići na lokalne izbore, a da ne zavisi od ličnog autoriteta predsjednika. Odgovarajući na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, Radončić je rekao da planira ići samo na dva predizborna skupa.

– Možda ću otići samo na dva skupa, to ne isključujem, u Srebrenicu, jer je to zajednička lista, i u Mostar. Za sve drugo neka se članovi SBB-a izvole boriti sami – rekao je Radončić, ističući važnost tih mjesta za probosanski blok.

Na pitanje hoće li SBB u Mostaru biti na zajedničkoj listi, Radončić je rekao da jedna vrsta zajedničkog bloka nije loša, ali da to ne zavisi samo od SBB-a.

– Meni je najvažnije da nakon 12 godina imamo izbore u Mostaru. Postizanju dogovora najviše su doprinijeli ambasadori Erik Nelson (Eric) i Johan Satler (Johann Sattler) svojom autoritativnošću. A princip po kojem su se dogovorili SDA i HDZ je vrlo blizak principu koji je zagovarao i SBB – podsjetio je Radončić.

Na pitanje Hadžifejzovića u vezi s novim kandidatom za ministra sigurnosti, Radončić je rekao da je kandidat SDA Selmo Cikotić dobar izbor.

Radončić u razgovoru s Hadžifejzovićem – Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Radončić u razgovoru s Hadžifejzovićem Foto: Screenshot

O Selmi Cikotiću

– Dobra ideja je da se predloži Selmo Cikotić. Bio je vojnik, obrazovan, bio je ministar odbrane, zagovornik je NATO puta i mislim, zaista, da je to dobar izbor – naglasio je Radončić.

On je, između ostalog, napomenuo da se razišao sa SDA na temi odgovora na migrantsku krizu, ističući da svi sada shvataju da se radi o sigurnosnom, a ne humanitarnom pitanju.

– Nemam pardona ni prema kome kada je u pitanju država BiH. Niko neće migrante prebaciti samo na teritoriju gdje su Bošnjaci. Razgovori s Dodikom su bili izuzetno teški. Rekao sam i stranim ambasadorima da ubijede Dodika i Čovića da na teritorijama gdje dominantno žive Srbi i Hrvati prebace migrante, a ne samo da nas, Bošnjake, ubjeđuju da je to naša obaveza – dodao je Radončić.
Ne mislim da je Novalić lopov, ali činjenice utvrđuje sud

Na pitanje Hadžifejzovića o aferi „Respiratori“, Radončić je kazao da smatra kako se hapšenje premijera Fadila Novalića ne treba tretirati kao pritisak na Bošnjake.

– Afera „Respiratori“ nije udar na Bošnjake i ne smije se vršiti pritisak na Tužilaštvo BiH. Jasno je da je kupljena roba koja ne vrijedi 10 miliona maraka. Taj novac je uništen, ti respiratori stoje na aerodromu. Lično ne mislim da je premijer Fadil Novalić lopov, ali konačnu istinu treba utvrditi sud ukoliko bude podignuta optužnica – naglasio je Radončić.

U videu pogledajte o čemu je još Radončić govorio u intervjuu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79