Radončić: Dva ili tri puta sam pokraden na izborima za Predsjedništvo

Ja sam dva-tri puta možda pobijedio na izborima za Predsjedništvo BiH, ali sam pokraden, kazao je Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost.

Radončić je ovo rekao u emisiji “N1” televizije, odgovarajući na pitanje “otkud najednom ljubav između njega i Denisa Zvizdića” u smislu podrške da Zvizdić uđe u Predsjedništvo BiH.

“Nema ljubavi između mene i gospodina Zvizdića. Ja sam rekao da nova generacija političara treba da preuzme poziciju u Predsjedništvu SDA ispred bošnjačke populacije. Zvizdić je za mene veći pozitivac od onih koji su montirali procese. Ja sam dva-tri puta možda pobijedio, vidjeli ste koliko su me pokrali. Možda je vrijeme da se neki iskusni političari, a mlađi, mislim na sebe i gospodina Izetbegovića, kandiduju za tu poziciju”, rekao je Radončić.

Govorio je i o svojim izjavama da je na pomolu ponovno izborna krađa, te kazao kako je saznao da mu je na prošlim izborima u Sanskom Mostu ukradeno 1.500 glasova.

“Najveći problem je što se izbori održavaju u istoj atmosferi politika nacionalnih tenzija, a još gore što nemamo mehanizam zaštite glasača da njihova volja pobijedi. Opet ćemo imati izbornu krađu, ali šta ćemo. Možda bude bolje 2022. godine”, rekao je.

Istakao je da ne očekuje da Centralna izborna komisija BiH nešto može ili hoće da uradi jer je to “političko tijelo u kojem su umjesto predstavnika SNSD-a dobila dva predstavnika SDS-a i jednog DF-a”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79