Radončić emotivno o Čoviću: Svi bošnjački političari su mu trebali doći na rođendan

Lider SBB-a Fahrudin Radončić danas je gostovao u programu N1 televizije gdje je govorio o političkoj situaciji i potencijalnom zajedničkom kandidatu za naredne izbore. U tom kotekstku kazao je da će radi fer i korektnosti čekati SDP.

“Najveći problem jedne zemlje je kada nju ne priznaje jedan dio njenog stanovništva. BiH je došla u situaciju kada opozicija u RS ima problematične stavove, pa i u hrvatskom korpusu postoje određena razočarenja u BiH. Mi kao Bošnjaci moramo naći kapaciteta da vratimo mir u BiH. Paralizovana je državna vlast, RS ne priznaje visokog predstavnika, opšti je proces napuštanja BiH. Imamo politiku koja je veoma konfliktna. Nalazimo se u veoma turbulentnoj političkoj situaciji, trenutne političke snage moraju biti uklonjene na narednim izborima”, kazao je Radončić na početku gostovanja.

Osvrnuo se Radončić i na slavlje rođendana kod Dragana Čovića.

“Smatram da bošnjački političari trebaju da odu na takav rođendan. To što je došao gospodin Dodik i što je došlo do razmjene rečenica mene i njega, pa smo se složili da ne kvarimo atmosferu za rođendan. Gospodin Čović je imao toliko korektnosti, kad su me svi Bošnjaci otpisali kao kriminalci, došao me je posjetiti u pritvor. Zašto mu ne bih otišao na rođendan?“, kazao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79