Radončić i Kukić razgovarali o zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH

Zajednički je konstatirano da treba uložiti maksimalne napore i iskazati toleranciju da opozicija izađe sa jednim kandidatom za člana Predsjedništva BiH i udruži sve svoje snage kako bi nakon Izbora 2022. godine, ključne procese preuzele političke opcije koje žele razvoj, stabilnu Bosnu i Hercegovinu, mirnije regionalne odnose i zaustavljanje masovnog iseljavanja mladih iz Bosne i Hercegovine

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić i predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić razgovarali su danas o promjenama Izbornog zakona i zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH.

Ukrupnjavanje opozicije radi promjene političke i ekonomske situacije u državi i deblokade njenog razvoja na euroatlantskom putu, samo je jedna od tema razgovora Radončića i Kukića.

Zajednički je konstatirano da treba uložiti maksimalne napore i iskazati toleranciju da opozicija izađe sa jednim kandidatom za člana Predsjedništva BiH i udruži sve svoje snage kako bi nakon Izbora 2022. godine, ključne procese preuzele političke opcije koje žele razvoj, stabilnu Bosnu i Hercegovinu, mirnije regionalne odnose i zaustavljanje masovnog iseljavanja mladih iz Bosne i Hercegovine.

 

Obzirom da i PDA ima zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Radončić i Kukić su posebno razgovarali o neophodnosti izmjene Izbornog zakona i participiranju obje stranke u procesu kojeg predvodi američki diplomat Matthew Palmer, saopćeno je iz SBB-a.

 

  (FOTO) Brza vožnja i prolazak kroz crveno svjetlo kumovali nesreći na Čengić Vili u Sarajevu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79