Radončić kontra sarajevskih političara: Svađa dokazuje da BiH nije moguća i ona odgovara Dodiku

Lider SBB BiH Fahrudin Radončić večeras je gostujući na N1 televiziji izrekao nešto što iz ‘političkog Sarajeva’ kako ga voli nazvati Milorad Dodik još niko nije!

On je u jednom dijelu razgovora poručio da zbog svađa BiH nije moguća!

Kazao je da “bošnjačka politika zarad dobijanja dnevnih političkih poena godinama stvarala Dodika”.

“Mislim da bošnjačka politika je zarad dobijanja dnevno političkih poena godinama stvarala Dodika, u smislu da mu je olakšavala javno mnijenje da mobilizira u RS. Neko je govorio “sto posto BiH”, pa smo dobili “sto posto RS”. Neko je govorio da se podnosi prema Ustavnom sudu zahtjev da se ukine RS odnosno njeno ime, a danas svim sredstvima se borimo da RS ne ukine BiH. Mislim da ta vrsta retoričkih poteza koji su tjerali ljude od Sarajeva nisu doprinijeli stabilizaciji BiH. Svađa dokazuje da BiH nije moguća i svađa odgovara Dodiku. Mislim na to prebacivanje loptice, vi “ćete nama reći da smo Teheran, mi vama da ste genocidaši”. To hrani radikale u politici, mislim da se radi o nečemu što odgovara i jednim i drugima, ali ne odgovara građanima BiH, investitorima, ne odgovara masovnom odlasku iz BiH. Nama odlaze porodice, ne samo mladi ljudi. To moramo zaustaviti“.

Poručio je i da je trenutno najveći problem u BiH ponašanje Milorada Dodika, te da će biti potreban snažan odgovor Brisela i Washingtona.

  U FBiH od danas nove, rigoroznije mjere?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79