Radončić na iftaru: “Kada vidim sve nas i ovu energiju i našu posvećenost i islamu i bošnjaštvu i BiH”

– Dozvolite mi da vas u ovom najljepšem mjesecu za nas muslimane još jednom poselamim. Ovo nije vrijeme za politiku, ali jeste samo da vam kažem jednu rečenicu- kazao je Radončić

Više od 200 građana, članova i simpatizera SBB-a prisustvovalo je sinoćnjem iftaru u općini Stari Grad u Sarajevu. Velikom zajedničkom iftaru prisustvovao je i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, kao i mnogi drugi zvaničnici Saveza.

U vrlo ugodnom ambijentu i prijatnoj atmosferi, nakon zajedničkog iftara i dove, goste je poselamio i kratko im se obratio i predsjednik Radončić.

– Dozvolite mi da vas u ovom najljepšem mjesecu za nas muslimane još jednom poselamim. Ovo nije vrijeme za politiku, ali jeste samo da vam kažem jednu rečenicu. Kada vidim sve nas i ovu energiju i našu posvećenost i islamu i bošnjaštvu i Bosni i Hercegovini i multietničkom životu i regionu i Evropi, znam da je ovo početak velikog povratka SBB-a – rekao je Radončić.

Nakon obraćanja predsjednika Radončića, ramazansko druženje nastavljeno je tradicionalnu uz iftarsku kahvu i slatko, te uz učenje ilahija i kasida.

Inače, sinoćni iftar u Starom Gradu jedan u nizu koje tokom mubarek mjeseca ramazana organiziraju općinske i kantonalne organizacije SBB-a.

Više fotografija pogledajte ovdje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79