Radončić nakon glasanja: Porodične dinastije moraju otići u političku penziju

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izašao je jutros na biralište u Semizovcu kako bi iskoristio svoje pravo na glasanje na ovogodišnjim lokalnim izborima.

U toku glasanja Radončić je izašao iza kartonske kutije za glasanje te upitao članove glasačkog odbora “gdje se nalazi SBB na listiću” jer nije odmah vidio listu svoje stranke.

“Zaista se nadam da su ovo zadnji izbori koji se dešavaju u potpuno neregularnim pravilima igre, gdje nemamo elektronske evidencije glasača, gdje glasa hiljade mrtvih…. Želim vjerovati da građani učestvuju u jednoj poštenoj aktivnost, do trenutka nepoštenog brojanja glasova”, rekao je Radončić nakon glasanja.

On je istakao kako očekuje da će stručnjaci BiH donijeti nove zakone kako bi BiH 2022. godine imala izbore koji će pokazati istinsku volju građana, a ne “inžinjering i opću krađu glasova”.

Lider SBB-a kazao je kako se plaši da će građani BiH i danas biti žrtve izborne krađe. Kako ističe, ne očekuje nikakve promjene.

“Stranke koje vladaju su se potrudile da imamo glasačke listiće bez posebne numeracije, bez ozbiljnog žiga, bez provjere. Bit će isto, ali mislim da od večeras, kada građani budu vidjeli da ništa ne mogu promijeniti na ovaj način, kreće ozbiljna utakmica za 2022. godinu kada u političku penziju moraju otići porodične dinastije i feudalno-familijarni način vladanja”, zaključio je Radončić za Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79