Radončić: Neću biti u Ministarstvu sigurnosti ako će pobijediti tendencije koje će ohrabrivati sistemski kriminal

Radončić: Neću biti u Ministarstvu sigurnosti ako će pobijediti tendencije koje će ohrabrivati sistemski kriminal


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić na pitanje novinara prokomentirao je jučerašnje puštanje na slobodu uhapšenih u aferi “Respiratori”.

– Odbrana i Tužilaštvo su dvije ravnopravne strane pred Sudom i u tom smislu i odluke Suda ne treba komentirati. Ja sam prvi rekao da treba dozvoliti premijeru da se brani sa slobode znajući koliko to može da usložni situaciju u Vladi Federacije. S druge strane, nedopustivo je ako neko misli da jedan eklantantan kriminal gdje je neko pokrao i uništio 10,5 miliona KM pomoći i to su uradile nekompetentne ličnosti, nekompetentne firme, to je oprema koja, ne samo da je pogrešna nego je i opasna po građane, treba da se izvuče na bazi političke vike da je istraživanje korupcije udar na jedan narod. Korupcija mora da bude istražena i ja neću biti u Ministarstvu sigurnosti ako će ovdje pobijediti tendencije koje će ohrabrivati kriminal i to sistemski kriminal koji je opasan za svaku zemlju na način da mi to pretvaramo u zaštitu nacionalnih interesa – rekao je Radončić.

Radončić: Sve treba da se istraži Foto: M. Tabaković

Napomenuo je da je to njegov prvi stav u ovome trenutku, a o tome šta će kasnije uraditi obavijestit će javnost.

– Ministarstvo sigurnosti mora napraviti ambijent da pravosuđe koje je prema meni znalo da bude veoma, veoma, nepravedno radi apsolutno neovisno i bez političkih pritisaka – dodao je Radončić.

Na novinarsko pitanje o nabavci pokretne bolnice u RS Radončić je kazao:

– Sve treba da se istraži, svaki eventualni kriminal koji se dogodio u najemotivnijem trenutku pandemije, opće bolesti, treba da se istraži, do kraja, ali bez političkih pritisaka prenosi Avza.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija