Radončić: Nema potrebe da Izetbegović miri mene i Komšića

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), na svom Instagram profilu objavio je status koji prenosimo u cjelosti.

– Izetbegovićevi “kantonalci” Fikret Prevljak i Mahir Dević, više puta daju izjave kako je problem koalicije SDA-SBB-DF navodni sukob Radončića i Komšića. Dodatno, gospodin Prevljak tvrdi da predsjednik SDA Bakir Izetbegović nastoji da pomiri i izgladi odnose između Radončića i Komšića.

Naravno, to uopće nije tako. Suštinski razlike postoje, ali između SBB-a i SDA. Nije Komšić prije više godina formirao posebnu propagandno-obavještajnu grupu za moju diskreditaciju, procesuiranje, hapšenje… Nije Komšić kreator prljavih gebelsovskih nastojanja da se od perifernog vozača i osuđenog kriminalca proizvede moj lažni biograf. Nije Komšić obezbijedio više miliona za štampanje i besplatnu distribuciju i poklanjanje bezbrojnih pamfleta protiv mene.

Dodatno, dok SBB uporno tvrdi da je više od 10.000 lica bez identiteta, odnosno ilegalnih migranata afro-azijskog porijekla, sigurnosna opasnost po BiH i njene građane, novi ministar sigurnosti gospodin Cikotić, ispred SDA, to tretira kao seksi temu i veliku turističku šansu naše zemlje.

Da ne govorimo o javnim i suštinskim razlikama po pitanju respiratorske pljačke, nacionalističkog pritiska na neovisnost pravosuđa, enormne izborne krađe i druge teme sa kojima se SBB ne slaže sa SDA.

Nije me Komšić na krajnje neljudski i neoprostiv način, lažno doveo u vezu sa različitim narko klanovima i davanjem lažnih pasoša istim, što za cilj ima pripremu ne samo političke već i fizičke likvidacije. Tu je kap prelila čašu!

Probali smo, na molbu mnogi uglednih i dobronamjernih Bošnjaka, da iznutra, kroz koalicioni odnos, mijenjamo stvari na bolje.

Umjesto toga, dobili smo nastavak nečega što nije naš politički izbor ili put.

Zato nećemo koaliciono glasati u Skupštini KS za nove ministrice ranije predložene iz DF-a i SBB-a. Nećemo podržavati ni imenovanja novih članova u UO i NO, te direktora na nivou Vlade FBiH. To se lako može završiti i bez nas, odnosno zajedničkim glasovima ministara iz SDA i HDZ-a u Vladi FBiH.

Da zaključim, makar što se mene tiče, nema nikakvog personalnog sukoba Radončića i Komšića. Izetbegović nas nije mirio i nema potrebe da čini.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79