Radončić opleo po N1: Emela, piše li Vaše tekstove Dragan Šolak?

Povodom gostovanja premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića na televiziji N1, na svom Instagram profilu reagirao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Njegov komentar prenosimo u cjelosti.

– Gledam intervju premijera KS Marija Nenadića, u kojem novinarka Emela Burdžović posve otvoreno insinuira da, kao predsjednik SBB-a, navodno uređujem “Dnevni avaz” i da se to “prirodno veže” za mene!

Na ovoj TV stanici, lokalno bliskoj SDA, nije prvi put da njihovi novinari isti spin uporno plasiraju javnosti.

Da, ovoga puta, opširnije ne govorim o poznatom sramnom slučaju kada me je ista novinarka, bez ijednog dokaza i argumenta, “prirodno vezala” za pobunu demobiliziranih boraca i njihove blokade saobraćajnica u Sarajevu i šire.

Zato je možda pravo vrijeme da i ja javno upitam da li N1 “prirodno” uređuje Dragan Šolak i da li Burdžovićka, kao poznata novinarka, samo provodi njegovu uređivačku politiku?

Inače, za one koji nisu u toku, gospodin Šolak se doživljava kao suštinski vlasnik N1, a sve se to nevješto skriva pod kišobrane KKR-a ili drugih evropskih investicijskih fondova.

Inače, riječ je o medijskom magnatu i milijarderu iz Kragujevca, koji oficijelno živi u Švicarskoj.
Njegova interesovanja za investicije u BiH, ali i druge države regiona, iznimno su velika i veoma finansijski kontroverzna.

Uz to, Šolak je odavno bacio oko i na BH Telekom, pa možda i ne treba da čudi dirigovano udvaranje njegovih novinara vrhušci SDA.

Ali, ako bude i kada bude te privatizacije, sve mora biti veoma transparentno i provedeno na međunarodnom tenderu. Moje višegodišnje insistiranje na tome nekoga očito jako nervira.
Ovdje je dodatni moralni problem i evidentna nekorektnost Burdžovićke i N1 televizije prema kolegama-novinarima iz kompanije “Avaz” (a njih je više od dvije stotine!).

Sve njih ona vrlo tendenciozno, ružno i neodgovorno pretvara u ljude bez svog profesionalnog garda, ličnog integiteta i stava.
Možda je tako na N1, možda je tako kod Šolaka, ali u “Avazu”, koji kao kompanija i medij superiorno i dominantno egzistira već skoro tri decenije, sigurno nije! – piše Radončić na svom Instagram profilu


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79