Radončić podržava Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, a pogledajte kako je o njemu govorio prije četiri godine (VIDEO)

Podršku kandidatu Trojke za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda kasno sinoć potvrdio je i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

SBB je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke odlučio da podrži kandidata Trojke – SDP-a, NiP-a i NS-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ovo je rekao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić naglasivši da će SBB samostalno nastupiti kao stranka.

“Zagovarali smo da ujedinjena opozicija ima jednog kandidata. Do nejasnoća je došlo kada su iz Trojke kazali da mogu biti dva kandidata. Odlučili smo da podržimo jednog kandidata opozicije i da on ima našu podršku”, kazao je lider SBB-a.

Kako saznaje “Slobodna Bosna”, kandidat Trojke bit će Denis Bećirović.

No, zanimljivo je kako je prije četiri godine o Bećiroviću govorio Radončić.

 

Podsjetimo, podršku kandidatu Trojke za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda kasno sinoć potvrdio je i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79