Radovi na cjevovodu još traju: Veliki broj Sarajlija duže od 19 sati bez vode

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo obavještava korisnike da su radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 mm na lokalitetu Bulevar Meše Selimovića, prema informacijama s terena, u završnoj fazi.

Postepeno puštanje vode u sistem očekuje se danas oko 15 sati.

“Molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje”, rekli su iz ViK-a nakon što se prekid u vodosnabdijevanju dogodio jučer u 18 sati.

Dakle, veliki broj stanovnika Sarajeva ušao je u 19. sat bez vode u svojim domovima, iako je prvobitno bilo najavljeno da će radovi biti okončani danas ujutro.

U sklopu radova došlo je do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja s pripadajućim ulicama: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulica: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige.

Brojni građani i čitatelji portala Klix.ba uputili su brojne kritike na račun ViK-a jer nemaju vode po vrućinama i jer je, kažu, nemoguće dobiti ikoga u Dispečerskom centru KJKP “Vodovod i kanalizacija”.

Ukoliko želite kontaktirati preduzeće ViK, brojeve telefona možete pronaći ovdje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79