Radovi na obnovi tramvajske pruge u Sarajevu počeli i prije dolaska zvanica

Jutros oko 6 sati počeli su radovi na obnovi dotrajale tramvajske pruge na dionici Ilidža – Nedžarići u Sarajevu.

Izvođači radova su konzorciji dvije firme iz Kine, a sredstva za realizaciju projekta obnove pruge obezbijeđena su putem zajma kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Od ranih jutarnjih sati radnici su stigli na teren u naselju Nedžarići prekoputa zgrade bivšeg Doma penzionera te postavili zaštitne ograde. Ubrzo nakon toga stigle su i mašine, a radnici među kojima su i Kinezi, zavrnuli su rukave i počeli s radom.

Radovi na obnovi tramvajske pruge na relaciji Ilidža – Nedžarići u sklopu rekonstrukcije kompletne dionice do Marijin Dvora svečano će početi danas u 8:30 sati kada će ovu lokaciju posjetiti ministar saobraćaja KS Adnan Šteta sa predstavnicima izvođača radova.

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo je rečeno da se radovi na toj dionici pruge vrše prvi put nakon više od 60 godina.

Prva dionica bit će Ilidža-Nedžarići s obzirom na činjenicu da se taj dio tramvajske pruge nalazi u najkritičnijem stanju.

Devedeset (90) dana nakon početka radova na ovoj dionici, radovi će početi i na dionici Nedžarići-Remiza. Obnova pruge, shodno ugovoru, na relaciji Ilidža-Remiza će biti završena za 240 dana piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79