Radović prozvao Dodika: Baš treba imati dobar želudac i progutati kada on nekoga proziva, doći će dan kada neće moći prijetiti

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, oglasio se danas na svom Facebook profilu gdje je predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, poručio da će doći vrijeme kada će morati pokazati imovinu kojom raspolaže.

– Poštovani gospodine Dodik, moram da Vam kažem da baš treba imati veoma dobar želudac i progutati, ne jednu već nekoliko žaba, kada Vi prozivate bilo koga za korupciju ili za poštenje, rekao je Radović.

Radović je Dodika upitao zašto krije Ugovor o izgradnji autoputa Banja Luka – Prijedor.

– Pozivam Vas da javno objavite Ugovor o izgradnji autoputa Banja Luka – Prijedor. Zašto krijete taj ugovor? Vi ste na jednoj od sjednica Narodne skupštine RS obznanili da najuži član Vaše porodice ima vezu sa firmom Prointer. Kako je moguće da jedna firma, kao što je to u ovom slučaju Prointer, koja postoji svega nekoliko godina, ostvaruje enormne prihode i više milionsku dobit. Ko su kupci softvera i usluga održavanja pomenute firme, upitao je Radović Dodika.

Radović je napomenuo da postoje saznanja da su gotovo svi poslovi vezani za javna preduzeća i institucije koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske i upitao da li je ta firma izašla negdje na inostrano tržište i prodala svoje softversko rješenje.

– Što se tiče mojih prihoda i imovine, ja sam ih uredno prijavio i platio porez na njih. Moj imovinski karton, kao izabranog poslanika, se nalazi u arhivi CIK-a, ali i u arhivi drugih organa kojima sam bio obavezan da prijavim svoju imovinu. Prozivali ste me za kupovinu akcija banke. Ja sam svoje akcije kupovao transparentno i morao sam kontrolama koje su rađene da dokumentujem izvor prihoda za kupovinu istih. Zakon je tu jasan i nedvosmislen, kazao je on.

On je pojasnio da je akcionarima banke zakonski dozvoljeno da koriste kredite matične banke i to isključivo do 25% kapitala kojim banka raspolaže a što se namjene kredita tiče, banka nikada niti jednom akcionaru nije odobrila kredit za kupovinu svojih akcija i to se lako može utvrditi uvidom u Ugovore o kreditu koji sadrže i odredbe namjene kredita.

– Obzirom da Vi konstantno pokušavate javno da me diskreditujete pričom o mojoj imovini, ja sam imao dovoljno znanja i poslovnog kapaciteta da investiram, ostvarim profit, platim porez i dobijem zaradu na svoj račun kod banke. Nikada niti jedan posao nisam radio sa državom niti je bilo koja moja firma aplicirala za neki tender koji je vezan za budžet. Napadali ste me za gradnju zgrade u Sarajevu, zaključio je Radović.

Ističe da javnost treba da zna da se radi isključivo o tržišnoj i komercijalnoj prodaji i da ja nikakva sredstva nisu uzeta iz Republike Srpske.

– Obzirom da ste Vi sada u poziciji da se ponašate i kao kadija i kao sudija, Vi možete javno da prijetite ali i da iza političke zavjese naređujete istrage protiv svojih političkih neistomisljenika. Ali ipak treba da budete svjesni, da ćete i vi morati nekada da prikažete imovinu sa kojom raspolažete, zaključio je Radović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79