Raguž: Veću štetu Hrvatima u BiH prave Čović i HDZ, nego političko Sarajevo! Hrvati nisu HDZ!

Raguž, jedina opozicija Draganu Čoviću i HDZ-u: Koncept za koji se bori Bakir je islamska BiH, takva BiH nema budućnost! HDZ ima sve poluge vlasti u pravdi i finansijama BiH pa gdje je ta pomoć Hrvatima u BiH, šta od toga imaju Hrvati?!

Jedina smo opozicija zato što smo pokazali da nemamo cijene! HDZ je spreman platiti kako bi svi postali isti!

Senad: Jesu li Vas kupovali, jesu li Vam nudili?

Jesu li bosanskim Hrvatima dani odbrojani?

Raguž: Pare nisu, pozicije jesu! Pošalju emisare iz treće, druge pa prve lige, ali mi nismo na prodaju! Nije cilj skinuti HDZ i postaviti ljude koji će raditi isto što i HDZ, moramo promijeniti mentalni sklop vladanja! Kada krenemo mijenjati percepciju razmišljanja tada možemo razmišljati o promjeni BiH kao jedne paradigme! HRS se ne uklapa u kalupe, niti u sarajevski, niti u sjevernokorejski to jeste HDZ-ovski kalup! Imamo idealoške i materijalne nasljednike komunističke partije – SDP je materijalni, a HDZ idealoški! U današnje vrijeme ništa se ne može uraditi bez blagoslova partije!

Hrvati nisu HDZ BiH, Hrvati nisu Dragan Čović! Hrvatski narod je neravnopravan za razliku od ostalih naroda, ali je više ugrožen od HDZ-a, nego od političkog Sarajeva! Imamo sve instrumente u svojim rukama da popravimo stanje hrvatskog naroda u BiH! Razlog te retorike je jer gubi tlo pod nogama! Raste komponent Naroda i Pravde, preuzimaju njegov teren! Bakir neće uspjeti da napravi islamsku BiH! Trenutno je u presudi Ustavnog suda da su Hrvati nejednako pravni narod, nameće nam se član predsjedništva! Diranje u Dom naroda znači diranje u temelj BiH! Jedina egzistencija BiH je Dom naroda! Kada se osigura model da se Hrvatima ne nameće predstavnik u Domu naroda onda će se poštovati individualnost svakog građanina! Političari zloupotrebljavaju ustavno – pravni položaj Hrvata za svoje potrebe! HDZ nije imao mogućnosti da osvoji vlast u Travniku, zato nisu imali kandidata za gradonačelnika. Da je postojala minimalna mogućnost, oni bi ga kandidovali! HRS su prozvali sektom zato što ne želimo po njihovim načelima razgovarati, dijeliti funkcije, to nije naš način, dokazali smo da stojimo iza onoga što propagiramo! HDZ nam nije nudio novac, ali jesu određene funkcije!

Ako je narod birao HDZ većinski neka HDZ preuzme odgovornost! U Kantonu 10 ljudi su trpili mobing, samo u Mostaru tih slučajeva nije bilo! Hrvati u BiH su u duplo težoj situaciju u odnosu na druga dva naroda! BiH nije podijeljena nacionalno, nego na političke elite i običan narod, prvo ide elita pa mnogo praznine, zatim običan narod. Nakon godinu pandemije, mi se ponašamo kao da je tek počela! Politčke elite se ponašaju identično! Pri spomenu Platforme i Alijanse odmah mi se pojavi alergija! Ono što se priprema sada je samo light verzija onoga što je bilo kada je bio Zlatko Lagumdžija! Iz iste kuhinje je došao prijedlog i kada su bili izbori u Mostaru! Moramo osigurati dugoročnost BiH!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79