Raiffeisen banka uputila upozorenje svim građanima BIH

Pazite se, još jedna lažna nagradna igra pod tuđim poznatim imenom u Bosni i Hercegovini.

Raiffeisen banka je upozorila danas da je na Facebooku kreirana lažna stranica te banke, na kojoj se posjetioci pozivaju na učestvovanje u nagradnoj igri.

U pitanju je grubi falsifikat koji zloupotrebljava poslovno ime banke.

Kako je saopšteno, Raiffeisen banka nije organizator ove nagradne igre i ne može da preuzme odgovornost za ovu prevaru, kao ni za moguće posljedice.

“Obavještavamo vas da se opet pojavila lažna stranica koja zloupotrebljava ime naše banke kako bi prevarila korisnike Facebooka. Molimo vas da ne nasjedate na prevaru i obratite pažnju. Raiffeisen banka nikada neće putem Facebooka tražiti lične podatke klijenata i građana kao što su brojevi računa, brojevi kartica, brojeve ili kopije ličnih dokumenata i sl. Molimo vas da ukoliko dobijete SMS poruku ili poruku putem Facebook messengera, ne dostavljate vaše lične podatke i ne nasjedate na prevaru!”, piše na Facebook stranici Raiffeisen banke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79