Railiću zbog likvidacije načelnika policije oduzeta dva stana i zemljište, Audi Q7, Mercedes i dva štedna računa u banci

Railiću zbog likvidacije načelnika policije oduzeta dva stana i zemljište, Audi Q7, Mercedes i dva štedna računa u banci


Ova mjera se odnosi na dva stana i zemljište u Prijedoru, Audi Q7, Mercedes i dva štedna računa u banci

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj o krivičnom djelu protiv Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pranje novca.

– Sud BiH je na osnovu finansijske istrage Uprave kriminalističke policije, a po prijedlogu Tužilaštva BiH donio rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine radi obezbjeđenja, u cilju sprečavanja korištenja, otuđenja i raspolaganja imovinom – nepokretnostima, protiv D. R. i njemu povezanih lica – J. R. i D. R, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Nezvanično, radi se o imovini koja se vodi na Railićevoj majci i supruzi, Danici i Jovani. Ova mjera se odnosi na dva stana i zemljište u Prijedoru, Audi Q7, Mercedes i dva štedna računa u banci.

– Ukupne vrijednosti privremeno blokirane imovine iznosi 237.436 KM dok će se stanje na računima naknadno utvrditi, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Tužilaštvo BiH bi, prema saznanjima Oslobođenja, iduće sedmice trebalo podići optužnicu protiv Railića zbog učešća u ubistvu načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića.

Osim Railića će se na optuženičkoj klupi, među ostalima, naći i Aleksandar Miljatović i njegov kum Igor Repajić. Railiću se na teret stavlja da je za 50.000 eura naručio ubistvo Bašića.

Ubistvo je, prema tvrdnji Tužilaštva BiH, izvršio Aleksandar Miljatović. Oružje iz kojeg je pucano nije nađeno ni do danas piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija