Rajko Vasić iz SNSD-a šokirao objavom o BHRT-u: “Doću ja da je miniram”

Rajko Vasić iz SNSD-a šokirao objavom o BHRT-u: “Doću ja da je miniram”


Član Glavnog odbora SNSD-a i bivši izvršni sekretar te stranke Rajko Vasić na Twitteru je objavio sramotnu poruku koju je posvetio stanju na Bosanskohercegovačkoj radioteleviziji (BHRT).

Podsjetimo, račun BHRT-a je blokiran, a Radiotelevizija Republike Srpske nezakonito na svojim računima zadržava novac koji pripada BHRT-u.

Taj dug je prešao 63 miliona KM. Unatoč nedvojbenim dokazima u korist BHRT-a, Okružni sud u Banjoj Luci u tužbama na osnovu tih potraživanja presuđuje u korist RTRS-a.

Kolege sa BHRT-a pozivale su i predstavnike međunarodnih organizacija, delegacije Europske unije u našoj zemlji, strane ambasade… da shvate veličinu problema ugroženosti javnog medijskog servisa u jednoj europskoj državi, i učine sve što je u njihovoj moći kako bi domaće vlasti konačno riješile pitanje stabilnog finansiranja javnih servisa u Bosni i Hercegovini.

Dok se oni bore za egzistenciju i budućnost javnog servisa, Rajko Vasić je na svom Twitter nalogu objavio krajnje sramotnu i po sigurnost uznemirujuću poruku.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

“BHRT – opstanak ili propast!?

Vasić. Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram”, napisao je Vasić.

https://twitter.com/VasicRajko/status/1507666049143128064?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1507666049143128064%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcms.radiosarajevo.ba%2Fadmin%2Farticle%2F451684%2Fedit

Na ovoj društvenoj mreži objava Vasića naišla je na veliku osudu, a jedan od komentara je: “Hoće li komentator biti pozvan na razgovor kao sigurnosno interesantna ličnost?”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija