Rakitić, Ćiro, Perišić, Lovren… Koga će sljedećeg opljačkati?!

Vijest o pljački milanskog doma Ivana Perišića tek je posljednja u nizu o provalama u domove i pljačkama koje su pretrpjeli naši nogometaši. Naravno, jednako kao hrvatski prolaze i inozemni sportaši. Lopovi nemaju skrupula, pljačkaju sve!

 

Ivanu Perišiću, hrvatskome reprezentativcu, igraču Intera i srebrnome sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, dok je sa Vatrenima prije šest dana igrao protiv Walesa lopovi su upali u stan u milanskoj Bosco verticale i ukrali ručne satove u vrijednosti 82.000 €.

Ivan Rakitić

Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Azerbaijan | Autor: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 

Ivanu Rakitiću su krajem kolovoza 2010. lopovi potpuno promijenili izgled stana u Gelsenkirchenu. Odnijeli su sve što su moglo i napravili više tisuća eura štete.

– Možemo samo pretpostaviti kako se Ivan osjeća. Takav događaj mora ostaviti traga i svi mu pomažemo – komentirao je trener Rakitićevog tadašnjeg kluba Schalkea, Felix Magath.

Dejan Lovren

Real Madrid v Liverpool - UEFA Champions League - Final - NSK Olimpiyskiy Stadium | Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL 

Dejanu Lovrenu lopovi su upali u stan u Zagrebu. Prije dvije godine i to: dok je u tom istom stanu spavao sa suprugom! Rekao je kako ništa nije čuo, kao ni njegova supruga.

– Nisam čuo apsolutno ništa. Mogli su mi oteti djecu, a ja to uopće ne bih primijetio – pričao je poslije Lovren.

Ivan Klasnić

Turnir 4 kafica | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL 

Istinski grozno iskustvo imala je supruga Ivana Klasnića, Patricija. Prije devet godina provalnici su usred noći upali u stan u Hamburgu, Ivan nije bio kod kuće.

Klasnićevu je suprugu probudila buka, a kad je ustala u svom je domu zatekla dvojicu maskiranih muškaraca. Tražili su od nje da im preda novac. Dala im je 500 € i nešto nakita. Potom su ju zavezali šalom i izašli kroz prozor.

Miroslav Blažević

 

U kuću Miroslava Blaževića u Kraljevici provaljivano je toliko puta k'o da se Ćiro pretplatio na pljačku svoje kvarnerske rezidencije. Krali su mu sve i svašta. Novac, nakit i – oružje.

Prije nešto više od pola godine u Kraljevici lopovi su mu odnijeli 20.000 eura, prsten koji je ‘98 u Parizu kupio supruzi i pištolj koji mu je poklonio 1994. godine poklonio tadašnji ministar obrane Gojko Šušak. Uz to ukradeni su Glock i PHP (Prvi hrvatski pištolj) te lovačke puške Winchester i Browning. Ćiro, očigledno, jako voli i skuplja oružje.

– Nisam ništa osigurao jer sam mislio da me ljudi vole i da mene neće nitko ići pljačkati. Ali, zaj…o sam se. Znali su mi neki sitni lopovi provaliti, al’ ovi su opaki i mogu im samo poručiti: je..m vam ja mater – rekao je tada Blažević.

Boško Balaban

Patrik Macek/PIXSELL | Autor: Patrik Macek/PIXSELL 

Prije pet godina provalu u stan pretrpio je i nekadašnji hrvatski reprezentativac, riječki nogometaš Boško Balaban.

Nitko nije bio kod kuće kad se provala dogodila, a lopovi su pikirali baš na nakit. U medijima se procjenjivalo kako se radilo o nakitu vrijednom oko: milijun kuna.

Zlatko Škorić

 

Najodvratnija se pljačka dogodila prije 18 dana. Dinamov legendarni golman Zlatko Škorić pokopan je na groblju Mirogoj, a za vrijeme njegovog pogreba lopovi su provalili u njegov stan i opljačkali su ga!

– Ovim putem ću uputit prokletstvo osobi koja je provalila u stan mojih roditelja u trenutku dok smo pokapali oca. Nadam se da ćeš grozno patit smeće jedno. Molim sve ljude koji rade na štandovima Opatovine ispred kuće ako su primijetili nekog nepoznatog da se muva do cca 3 popodne – napisao je na Facebooku Škorićev sin Dominik.

Luis Ibanez

Petar Glebov/Pixsell | Autor: Petar Glebov/Pixsell 

Lucho Ibanez je prije osam godina, u 95. minuti derbija, za Dinamo zabio gol Hajduku na Poljudu. Poslije utakmice gol je posvetio: opljačkanoj obitelji.

– U četvrtak su mojim najmilijima provalnici upali u kuću i opljačkali ih. Ovaj gol je za njih – rekao tada Dinamov Argentinac.

Alba, Koke, Boateng…

Atletico Madrid's Koke gestures | Autor: Albert Gea 

I u Španjolskoj je pljačkanje imućnih nogometaša nešto kao ‘tradicija’.

Suigrača našeg Šime Vrsaljka, Atleticovog veznjaka Kokea, opljačkali su 2017. nekoliko dana prije derbija s Realom i to – usred bijela dana, usred Madrida i pištoljem! Lopov mu je prišao na motoru pa uz prijetnu oružjem oteo Rolex procijenjen na 70.000 eura!

Početkom ove godine opljačkan je i Barcelonin veznjak Kevin Prince Boateng i to – dok je igrao za Blaugranu na Nou Campu protiv Valladolida! Šteta procijenjena na 300-400 tisuća eura.

Jordi Alba opljačkan je dok je ove sezone igrao za Barcu na San Siru, u Ligi prvaka protiv Intera. I on i Boateng žive u rezidencijalnoj četvrti Sarri kojy bi trebala biti strogo čuvana i nepropusna.

Morata i Vučinić: Usred grada

AFP | Autor: AFP 

Alvaru Morati su prije tjedan dana, dok je na Farskim otocima igrao za Španjolsku, lopovi upali u kuću u luksuznoj madridskoj četvrti La Moraleja. U kući su bili supruga Alice Campelo sa 11-mjesečnim blizancima i dadiljom. Lopovi su bili naoružani, u Moratinu su vilu ušli kroz prozor na gornjem katu, odnijeli su nakit i luksuzne satove.

Crnogorac Mirko Vučinić opljačkan je 2011. u Torinu, dok je igrao za Juventus i to slično kao Morata. Zaustavila su ga dvojica pljačkaša na skuteru i ukrali mu sat vrijedan 20 tisuća eura. Vučinić se pokušao oduprijeti, ali razbojnici su uspjeli pobjeći sa plijenom kojeg su Crnogorcu doslovno skinuli s ruke prenosi 24Sata.

Ivanu Perišiću provalili u stan i ukrali satove od 600.000 kuna!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79