Ramel dobio 12,5 godina a Nejra 13,5 godina iza rešetaka zbog navođenja na prostituciju u Sarajevu

 

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je završeno suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, te im je izrečena presuda optuženima za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Prvooptuženi Ramel Jusufi dobio je 12 i pol godina, Nejra Jusufović 13 i pol godina, Emir Šušić 3 godine i devet mjeseci, Alen Krtičić 2 godine i šest mjeseci.

Fahrudin Hajdarbašić oslobođen je za zloupotrebu položaja, a za nedozvoljeno držanja oružja i municije 6 mjeseci.

Ramel Jusufi

Advokat Fahrudina Hajdarbašića, Almir Bibić je kazao da najavljuje žalbu za njegovu presudu.

Odbrana najavljuje žalbu

– Kao što smo tokom cijelog postupka najavljivali i uspjeli dokazati da moj branjenik Fahrudin Hajdarbašić nije počinio krivično djelo zloupotreba položaha uspjeli smo dovesti u sumnju tezu tužilaštva te je u prvostepenom postupku moj branjenik oslobođen za to krivično djelo. Vezano za drugo djelo nedozvoljeno držanje oružja i municije za koje je proglašen krivim na kaznu zatvora od 6 mjeseci, odbrana najavljuje žalbu – rekao je advokat optuženog Almir Bibić.

Podsjetimo, Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za krivična djela navođenje na prostituciju, organizirana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za krivično djelo lihvarstvo. Fahrudin Hajdarbašić optužen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Suđenje za prostituciju u Sarajevu: Tužiteljica brojala pare koje su optuženi “zaradili”

Nejra Jusufović

Poticali veći broj djevojaka

Ko je vodio evidenciju o pružanju seksualnih usluga u Sarajevu? Šta kriju rokovnici svodnika

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Organiziranoj grupi pripadali su i optuženi Emir Šušić i Alen Krtičić, koja se bavila i trgovinom narkoticima

Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je kao zaposlenik u Operativnom centru MUP-a KS imao informacije kuda se kreću policijske patrole, te dojavljivao ih članovima grupe kako ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu.

U rokovniku crne boje, koji pripada Alenu Krtičiću, navedeni su hoteli u kojima su djevojke pružale seksualne usluge te cijene tih usluga. Tako je uz bilješku „hotel u Sarajevu“ navedeno i „30 minuta – 80 KM“ te „Za taksi 20 KM“. Pored bilješke „hotel u Istočnom Sarajevu“ navedeno je „sat – 80 eura“, a uz drugi „Jedan sat 120 eura“.

U rokovnicima Alena Krtičića i Ramela Jusufija navedeni su i novčani dugovi, a spominju se Fata, Alen, Šiško, Mara i Šile. Tužiteljica je naglasila i to da se iz ovih rokovnika vidi da su svi optuženi bili uvezani, a iza nadimaka se kriju neki od njih.

Optužena Nejra Jusufović bavila se prostitucijom i ugovarala je susrete klijenata i djevojaka, dok se Ramel Jusufi tereti da je pravio profile djevojaka na internet-stranici Cityoflove.com, piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79