Ramiz Odobašić i Arslan Mujić, zamjenom 55.000 eura ne bi zaradili ni 500 KM, a koštalo ih je života

Zbog svega nekoliko stotina maraka jučer su izgubljena dva života uglednih Zeničana, a koji već oko 30 godina zarađuju za život na ulazu u zeničku pijacu gdje sugrađanima i turistima mijenjaju novac.

Kobna srijeda za njih je bila uobičajeni „radni dan“, a kada su dobili poziv od brata ubijenog Arslana Mujića da Turčinu treba razmijeniti 55.000 eura, kako tvrdi naš izvor, u tome su vidjeli priliku da i toga dana nešto zarade, piše Avaz.

Međutim, posebno je ironičano da ubijeni Zeničani, Ramiz Odobašić i Arslan Mujić, zamjenom 55.000 eura ne bi uopće zaradili pretjerano novca, a upravo ih je taj susret koštao života.

-Ne bi, vjerujte, zaradili od toga ni 500 maraka. Najmanja provizija je na euru – govori naš sagovornik, inače kolega ubijenih Zeničana.

I dok su ugašena dva života, koji su samo željeli zaraditi za hljeb, sve policijske snage u BiH su na nogama i nastoje uhvatiti Caner (Fuat) Taylana, Turčina sa prebivalištem u Zenici, a koji se sumnjiči za svirepo, dvostruko, ubistvo zeničkih devizera. U Grabljama kod Busovače jutros je pronađen kombi sa kojim se dao u bjektstvo, a policija mu steže obruč.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79