Ramiz Ridžal i dalje se nalazi u policijskom pritvoru: I ranije pijan vozio i bježao s lica mjesta

Ramiz Ridžal, SDA-ov zastupnik u Skupštini BPK koji je automobilom BMW udario policajca, još uvijek se nalazi u prostorijama za zadržavanje goraždanske policije i čeka se odluka Tužilaštva BPK.

Sindikat policije BPK o napadu na kolegu: Ramiz Ridžal na haubi policajca vozio 20 metara

Inače, dežurni tužilac je okarakterisao događaj kao napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Ridžal navodno nije imao dokumenta te je odbio uraditi alkotest.

Prilikom izbjegavanja kontrole udario je policajaca, koji se od siline udara našao na haubi vozila. Ridžal je nastavio voziti s policajacem na haubi oko 20 metara. Policajac je pao i tako zadobio povrede.

Nakon potrage Ridžal je jučer uhapšen. U policijskom pritvoru može ostati do sutra u šest sati.

 

Policija ima dokaze protiv Ridžala, a tu su i tragovi koje je njegovo vozilo BMW X5 ostavilo na mjestu nesreće. Izuzeti su otisci prstiju policajca koje je ostavio na haubi automobila.

Ridžal je inače predsjednik Komisije za sigurnost Skupštine BPK.

U junu prošle godine Ridžal je, vidno alkoholiziran, pretukao mladića u goraždanskoj ulici Zaima Imamovića.

Pobjegao uz škripu guma

Policijska patrola je 29. januara ove godine oko 21 sat zaustavila Ridžala u ulici R. Islamagića u Goraždu. Tražili su mu dokumente i pitali je li konzumirao alkohol. Ridžal se oglušio o naredbu da ugasi vozilo i izađe napolje, te se uz škripu guma udaljio s lica mjesta. Zaustavljen je malo dalje, napisali su mu prekršajni nalog, a on je od Suda tražio da se sve poništi.

Nekoliko dana ranije 12. januara u večernjim satima, uposlenici firme koji rade na gradilištu tunela Hranjen prijavili su policiji da su tri osobe u alkoholiziranom stanju neovlašteno ušle u gradilište, a poslije i u tunel prenosi Avaz.

Ridžal je poslije prijetio uposlenicima govoreći im uz psovke “Hoćeš li da te pošaljem na Grebak!”.

Fotografija nastala nakon prvog bježanja Ridžala od policije. Na fotki je njegov BMW X5
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79