Foto: Facebook / Screenshot
Ramo Isak burno reagovao na novinarsko pitanje: Neću udovoljiti, HDZ ne može ništa dobiti jer je FUP policijsko tijelo

Ramo Isak burno reagovao na novinarsko pitanje: Neću udovoljiti, HDZ ne može ništa dobiti jer je FUP policijsko tijelo


Ramo Isak burno reagovao na novinarsko pitanje: HDZ neće manipulirati našom policijom!

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, obratio se zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, informišući ih o povlačenju dvaju zakonskih prijedloga iz njegovog resora.

Bez detaljnih objašnjenja, Isak je naglasio da je ova odluka donesena kako bi se dodatno razmotrilo nezadovoljstvo pojedinih zastupnika i potencijalno izvršile nužne izmjene na predloženim zakonima.

Tijekom konferencije za novinare ispred parlamentarne sale, Isak je žestoko reagirao na novinarsko pitanje o mogućem udovoljavanju zahtjevima HDZ-a kroz predložene zakonske izmjene.

Ministar je decidirano odbacio takve spekulacije, ističući nezavisnost Federalne uprave policije (FUP) kao policijskog tijela koje nije podložno političkim pritiscima.

“HDZ ne može ništa dobiti od FUP-a. U našim policijskim agencijama ne postoji prostor za politički utjecaj.Uloga direktora i zamjenika u FUP-u rezervirana je isključivo za profesionalce u policijskim redovima,” pojasnio je Isak, potvrđujući svoj stav da će pravna nezavisnost agencije ostati neprikosnovena.

Video pogledajte ovdje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija