Ramo Isak i poznata bh. glumica održali važan sastanak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je ugostio Eminu Minku Muftić profesoricu sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Profesorica Muftić upoznala je ministra Isaka sa projektom na kojem radi sa grupom umjetnika pod nazivom “Prečica do (k)raja”. Tema projekta je sprječavanje ovisnosti od psihoaktivnih supstanci.

Projekat podrazumijeva snimanje kratkog igranog filma, a ciljna grupa su mladi ljudi koji posežu za korištenjem navedenih supstanci

Profesorica je istakla da osjećaju potrebu da kao umjetnici, a prije svega odgovorni građani ove zemlje, doprinesu društvu i djelujemo preventivno na ovaj problem.

Ministar Isak istakao je da podržava rad umjetnika, pohvalio je njihov rad i inicijativu kojom žele doprinijeti u borbi protiv zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, jer samo zajedničkim radom možemo obezbijediti bolje uslove za život mladih u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79