Zapaljena vikendica šefa Jedinice kriminalističke policije

Iz Policije je navedeno da je spomenuti policijski službenik, u vezi s obavljanjem službenih poslova i zadataka, u prethodnom periodu bio izložen prijetnjamaž

Šef Policije Brčko distrikta BiH informirao je Vladu Vlade Brčko distrikta o napadu na imovinu u vlasništvu šefa Jedinice kriminalističke policije, kao i ranijim pripremama određene kriminalne grupe usmjerenim na ugrožavanje njegove imovine.

Kako se navodi u saopćenju Vlade Brčko distrikta, u noći sa četvrtka na petak, prošle sedmice, nepoznate osobe su u mjestu Gornji Zovik zapalile vikendicu šefa Kriminalističke policije.

– Tom prilikom na navedenom objektu počinjena je potpuna materijalna šteta. S ciljem potpunog informisanja iz Policije je navedeno da je spomenuti policijski službenik, u vezi s obavljanjem službenih poslova i zadataka, u prethodnom periodu bio izložen prijetnjama. Vlada Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje ovaj napad na pojedinca, ali i instituciju Policije Brčko distrikta BiH i traži od Policije i drugih nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mjere s ciljem utvrđivanja motiva kao i pronalaska počinioca napada – navodi se u saopćnjenu.

Dodaje se kako Kolegij pruža maksimalnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH u ostvarivanju njihove primarne funkcije, odnosno zaštite lica i imovine na području Brčko distrikta BiH prenosi Faktor.

Cijena goriva niža za pet feninga po litru

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79