Ranije nego je planirano: Od sutra dvosmjerni saobraćaj kroz tunel Crnaja

Direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić u razgovoru za N1 otkrio je kako će od petka 25. juna biti pušten dvosmjerni saobraćaj u tunelu Crnaja. Dodao je kako su najteži radovi u tunelu iza nas.

Veliki broj građana se žalio na kilometarske kolone na ulazu u Jablanicu. Sve do tunela Crnaja?

Ljubo Pravdić: I sam sam bio u koloni. Čekao sam sat vremena. Bio je to udarni vikend. Isto tako se čekalo do pola sata petkom, kada su ljudi poslije posla krenuli južnije. Iz pravca Sarajeva je bilo možda 100-150 voziola, a iz pravca mora kolona je bila kilometarska. Bili su tu policajci koji su možda trebali regulisati da više puštaju saobraćaj iz pravca mora. Nadam se da se ovo više neće ponavljati.

Vozači, oprez: Kolona od Ostrošca prema tunelu Crnaja

Kad bi mogao biti pušten dvosmjerni saobraćaj?

Mi sutra, u petak u 12 sati puštamo dvosmjerni saobraćaj kroz tunel. Svi ovi kritični radovi se završavaju. Imat ćemo novi režim. A navečer od 20 sati do 5 ujutru će biti saobraćaj kakav je i sada – naizmjenično. Tada će izvođači raditi preostale radove. Možemo reći da smo sa ovom fazom završili najgori dio posla na zahtjevnoj rekonstrukciji tunela.

Ja se izvinjavam zbog svih gužvi. Trebalo je malo više pažnje posvetiti u organiziaciji. Da se pušta više iz smjera gdje su veće gužve. Mislim da će svi učesnici u saobraćaju biti zadovoljni jer ćemo dobiti sigurniji tunel, kazao je Pravdić.

Dobra vijest za sve koji putuju: Od 1. jula kroz tunel Crnaja vozila saobraćati dvosmjerno

Da riješimo još jednu misteriju. Kad se prolazi kroz tunel Crnaja nema mnogo radnika. Stiče se utisak u javnosti da se ništa ne radi?

Dosta se tokom noći radi. Radi se i po danu. Tu je jako teško raditi. Ima mnogo vode, saobraćaja… Rade dosta uspješno, ali su uspjeli sve, po dinamici, završiti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79