Raport: Uhapšen glavni bot SDA Jasmin Mulahusić

Jasmin Mulahusić, bot SDA koji je nastanjen u Luksemburgu uhapšen je na graničnom prijelazu Bosanski Brod. Naime, ova informacija je potvrđena za Raport.

Kako je rečeno sutra će biti predat Tužilaštvu. Mjesecima se vodi istraga zbog krivičnog djela širenja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti.

Podsjetimo, on mjesecima nije dolazio u Bosnu i Hercegovinu jer je izdat nalog za njegovo hapšenje.
Javnosti je poznat po aktivnom kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare, ali i političari koji nisu naklonjeni Stranci demokratske akcije.

Nedavno je pozivao i putem Facebook-a sve na proteste zbog hapšenja direktora OSA-e te otvoreno stajao na njegovu stranu.

Također, prijetnje, govor mržnje i poturanje novinarima da izazivaju državni udar, samo zato što su otkrivali i ukazivali na kriminal, uhljebizam i korupciju vladajućih struktura, prijavljeni su Federalnoj upravi policije ali i svim međunarodnom organizacijama i ambasadama u BiH, stoji u tekstu Raporta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79