Rašid Isaković (70) lažirao odluku Udruženja antifašista kako bi dobio stan

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Isaković Rašida (70) jer je počinio krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave“ i Grahić Dževahire (69) jer je počinila krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave”.

Isaković Rašid je u vrijeme krivičnog djela bio predsjednik Upravnog odbora Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata grada Zenica, a Grahić Dževahira je bila sekretarica istog udruženja.

Oni su optuženi da su lažirali isprave i odluke kako bi dobili stan.

Naime, Rašid je od 27.05. 2020. do 23.12.2020. u Zenici, u svojstvu odgovorne osobe Upravnog odbora, na neutvrđen način nabavio lažnu odluku Upravnog odbora Udruženja na kojoj je navedeno da mu se kao predsjedniku Udruženja u vlasništvo dodijeli jednosoban stan od 48 kvadratnih metara.

Dalje se navodi da je Dževahira Grahić kao ovlaštena osoba potpisala kupoprodajni ugovor kod notara vezano za stan koji je dobio Isaković Rašid, u preambuli koje
odluke je navedeno da je UO Udruženja istu donio na sastanku od 27.05.2020. godine, svjestan da na navedenom sastanku, na kojem je lično bio prisutan, uopće nije odlučivano po pitanju dodjele navedenog stana, niti o ovlaštenju za potpisivanje kupoprodajnog ugovora Grahić Dževahiri.

On je potom 23.12.2020. notaru dao na uvid navedenu odluku i tako upotrijebio kao
pravu prilikom zaključenja Ugovora o prijenosu prava vlasništva stana.

Rašid je na osnovu lažne poslovne isprave sebi pribavio osnov sticanja prava
vlasništva nad stanom.

Dževahira Grahić se sumnjiči da je kao ovlaštena osoba svojim potpisom i službenim
pečatom Udruženja ovjerila poslovnu ispravu s neistinitim sadržajem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79