Raskinuli ugovor sa sportistom jer se povrijedio

Tarik Alibegović nema gdje nije igrao rukomet u BiH, ali nigdje, kaže, nije doživio veću neugodnost kao ovoga ljeta u Bugojnu, čija je alfa i omega član Predsjedništva RSBiH Asim Šahman.

Došao je u klub iz Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i odradio pripreme, ali je onda krenulo po zlu.

– Ispalo je bezveze, potpisao sam ugovor i dobio nešto naruke, ali 20 dana nakon visinskih priprema, nakon pripremne utakmice protiv Sloge Doboj nateklo mi je koljeno. Prema prvim prognozama, nije bilo ništa ozbiljno, ali želio sam da uradim magnetnu rezonancu. Nekoliko dana su me zavlačili, a onda su krenule teorije zavjere, kako sam došao povrijeđen u klub, što je glupost. Na kraju krajeva, pri dolasku su me mogli ljekarski ispitati.
Otišlo je sve to unedogled, zvali su neke ljude iz prijašnjih klubova, koji su im govorili da sam povrijeđen čitavu karijeru, razne druge besmislice…

Ništa mi nisu ostali dužni niti je iko konstatirao da se radi o težoj povredi, ali želim uraditi magnet zbog sebe i to ću učiniti o svom trošku, ali je stvarno nevjerovatno šta sam doživio i šta je razlog raskida ugovora – priča Alibegović.

On nije nimalo blagonaklon prema Šahmanu.

– Prvo, mimo svih pravila i propozicija, Šahman je uveo Bugojno u ligu, a osim toga, pola ekipe sam mu ja sastavio iz najbolje namjere. Momci koje sam preporučio i koji su došli ostali su zatečeni mojim odlaskom. Zamislite njihovog šoka i šta mogu pomisliti šta se njima može desiti ako se meni ovakvo nešto desilo – riječi su Alibegovića, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments