Raskol u Našoj stranci: Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku!

Kandidat za člana predsjednika Naše stranke na posljednjem Kongresu, Damir Marjanović, podnio je ostavku na mjesto člana Predsjedništva ove stranke, saznaje Slobodna Bosna.

Kulminacija je to tihog sukoba koji već mjesecima traje između Damira Marjanovića i aktuelnog predsjednika stranke Predraga Kojovića.

Podsjećano, Marjanović je kao veliko političko pojačanje u Našu stranku ušao 2017. godine. S obzirom da su u tim trenucima NS potresali unutrašnji problemi zbog izlaska iz stranke bivšeg predsjednika Dennisa Gratza i mnogih ljudi bliski njemu, u rukovodstvu NS-a su vjerovali da će Marjanovićev dolazak ojačati stranku i poništiti potencijalni gubitak glasova zbog odlaska Gratza.

Ipak, nedugo nakon dolaska Marjanovića, u Našoj stranci došlo je do novih sukoba. Naime, Marjanovićev uslov za pristupanje Našoj stranci bio je uključenje u stranku čitavog niza osoba s kojima je prethodnih godina blisko surađivao, poput zastupnika u Skupštini KS Marija Vukasovića koji je na ovu poziciju izabran kao kandidat DF-a.

Ipak, iako je Marjanovićev ulazak NS-u zasigurno donio izvjestan broj glasova, javna je tajna da je njegovim pristupanjem došlo do novog raslojavanja unutar stranke. Odmah po njegovom dolasku, u Našoj stranci počele su djelovati dvije paralelne i međusobno suprotstavljene garniture, Kojovićeva i Marjanovićeva. Pored kadrova koje je učlanio u stranku, uz Marjanovića su stali i kadrovi koji su bili bliski bivšem predsjedniku Dennisu Gratzu.

Sukob ove dvije frakcije punu realizaciju je doživio kada se Marjanović otvoreno suprotstavio Kojoviću kao kandidat za predsjednika, ali je doživio poraz. Stoga se može pretpostaviti da će s Marjanovićem Našu stranku napaustiti i većina “njegovih ljudi”.

Slobodna Bosna je došla u posjed pisma kojeg je Damir Marjanović sinoć poslao generalnom sekretaru Naše Stranke Nihadu Uku, a u kojem navodi da se definitivno povlači iz Predsjendištva Naše stranke zbog postojanje, kako je naveo, “nepremostivih razlika u mišljenjima” između njega i stranačkog lidera Predraga Kojovića.

U nastavku teksta pročitajte pismo koje je Marjanović sinoć uputio sekretaru Naše stranke, a koje će, sasvim izvjesno, izazvati pravi potres u ovoj partiji.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79