Raskrčeno zemljište na Otoci: Evo šta se sprema u sarajevskom naselju, Semir Efendić otkriva…

Nakon nekoliko pokušaja općina je uspjela dobiti saglasnost vlasnika zemljišta da se isto očisti i uredi kako ne bi predstavljalo opasnost za okolinu

Jedan dio zemljišta na Otoci ovih dana je očišćen, pa su mnogi pomislili da se priprema gradnja nove zgrade, piše Biznisinfo. Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić tim povodom se sinoć oglasio na Facebooku te pojasnio o čemu se radi.

– Jedan dio zemljišta u privatnom vlasništvu na Meandru Otoka godinama je bio zapušten i zarastao do te mjere da je bio nalik nekom gustom šumskom predjelu. Učestali su zahtjevi okolnog stanovništva da se nešto učini zbog pasa lutalica, narkomana, migranata, ali i smeća koje se tu često nalazilo – napisao je Efendić.

Dodao je da su pokrenute inicijative na Općinskom vijeću da se ovaj dio općine dovede u red. Nakon nekoliko pokušaja općina je uspjela dobiti saglasnost vlasnika zemljišta da se isto očisti i uredi kako ne bi predstavljalo opasnost za okolinu.

– Ne postoje nikakvi planovi za gradnju na ovom zemljištu u skorije vrijeme niti čišćenje parcele ima veze sa bilo kakvim planovima u tom smislu. Regulacionim planom iz 2008. u toj zoni planirani su neki poslovni sadržaji, ali do sada niko od vlasnika koji su se nekoliko puta mijenjali nije podnosio zahtjeve za gradnju – zaključio je Efendić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79