Raspad sistem: Pacijentici Selmi zakazali MRI za 11. juli 2025.

Raspad sistem: Pacijentici Selmi zakazali MRI za 11. juli 2025.


Nema lijekova, ne rade aparati, nelegalna uprava… To je slika najveće zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini proteklih mjeseci.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sve češće je tema u javnosti zbog izrazito negativnih iskustava pacijenata.

Među tim pacijentima je i jedna koja se jučer javno požalila na društvenim mrežama da su joj u KCUS-u dali termin za magnetnu rezonancu tek iduće godine u julu.

“Ono kad te bole noge nešto više od dva mjeseca, pa “hodaš po ljekarima” svaki dan. Za dijagnostiku je neophodan MRI koljena, mozga i vratne kičme.

I tako odeš na radiologiju da zakažeš termine, pa se fasciniraš kako će se brzo realizirati. Ma oduševljena! Danas je 18. juli 2024. godine, a termin sam dobila 11. jula 2025. godine! Sitnica, pa jel?

Ne znam da li bih se smijala ili plakala, ali trenutno ne mogu niti jedno. Jedino što mogu je gušiti se od jada i čemera državice u kojoj možeš krepati, mogu te ukopati i iskopati bezbroj puta do 11. jula 2025. godine”, navela je u objavi na Facebooku koja je javna.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija