Raspisana međunarodna potjernica za Benedijem Đukanovićem

Interpol u Sarajevu raspisao je međunarodnu potjernicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u atentatu na vlasnika “Sector Securityja” Slavišu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

Potjernica je raspisana na osnovu zahtjeva Okružnog suda u Banjoj Luci, koji je Đukanoviću odredio mjeru pritvora, a budući da nije dostupan pravosudnim organima, za njim je nakon centralne raspisana i međunarodna potjernica.

Đukanović je posljednji put viđen 23. aprila ove godine na području teritorije koju pokriva PU Doboj. Utvrđeno je da je koristio bijeli Golf 7, registarskih oznaka 003-K-770, koji je snimljen u dobojskom regionu, a koji, također, nije pronađen.

MUP RS apelira na sve građana da, ukoliko primijete osobu ili vozilo s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili na dežurni broj 122.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79